Campionatul de fotbal interșcolar organizat la Turulung a ajuns la a doua ediție

Trei dintre echipele de fotbal participante la prima ediție a evenimentului sportiv s-au întâlnit din nou pentru a juca împreună.

Marți, 17 octombrie, în sala de sport a Școlii Gimnaziale Turulung a avut loc a doua ediție a campionatului de fotbal interșcolar organizat în cadrul programului „Integrare socială prin sport”. Programul derulat ca parte a proiectului „Conexiune Interetnică”, și-a propus ca scop promovarea sportului în rândul copiilor și facilitarea cooperării dintre elevii de diverse etnii. În vederea realizării acestui scop au fost formate două echipe de fotbal din elevi ai școlii: „Vulturii verzi” și „Drăcușorii roșii”, membrii cărora participă la antrenamente în regim săptămânal.

La a doua ediție a campionatului de fotbal s-au înscris trei echipe: cele două ale Școlii Gimnaziale Turulung și „Ugocea” – echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Porumbești.

Campionatul a fost câștigat de oaspeți, cu un număr de 14 goluri marcate. Pe locul doi s-au clasat „Vulturii verzi”, iar pe locul trei „Drăcușorii roșii”. La eveniment a fost prezent și directorul Școlii Gimnaziale Turulung, Tibor Sárosi. În pauza mare, mai mulți elevi ai școlii interesați de fotbal au venit în sală să îi încurajeze pe jucători.

După ce și-au preluat cupele și diplomele, elevii au profitat de timpul rămas și au mai jucat câteva partide amicale.

Proiectul „Conexiune Interetnică” este implementat de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Comunei Turulung și Școala Gimnazială Turulung. Proiectul derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 are ca scop determinarea tinerilor romi și a actorilor locali din Turulung să-și crească capacitatea de intervenție în propria comunitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.