Fără păcănele la sate

 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică seara că jocurile de noroc nu vor mai exista în mediul rural, acestea urmând să fie organizate în afara oraşelor.

„În primul rând, păcănelele în zona rurală nu au ce căuta. Nu ai ce căuta cu păcănele în fiecare bar, în fiecare comună, în fiecare sat, de acolo trebuie să dispară primele.

Cumva, credeţi, că banii, dacă oamenii nu-i cheltuie la păcănele, nu consumă alte lucruri care se întorc prin impozite şi taxe? Eu trebuie să încurajez oamenii să-i dea la păcănele? Nu, oamenii au grijă de familiile lor, îşi cumpără alimente, ce le trebuie în casă.

Ei, în loc să-şi schimbe televizorul, să-şi cumpere alimente, să-şi hrănească copiii, se îmbătau şi mergeau la păcănele în sat şi se duceau acasă şi spuneau că au pierdut toţi banii. (…)

Din comunităţile rurale trebuie scoase rapid şi, pe urmă, într-o perioadă de timp, organizate, ca în toate statele civilizate, în afara oraşelor, unde există fiscalitate, pot fi controlate şi cu asta s-a încheiat”, a spus Marcel Ciolacu, la Prima News, citat de Agerpres.

Întrebat dacă statul român nu va pierde venituri din cauza acestor măsuri, premierul a răspuns: „Veniturile respective o să-mi vină, se echilibrează piaţa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.