Tragedie. Un elev a murit în curtea şcolii

În timp ce se afla în pauză, un elev de 16 ani s-a prăbuşit la pământ şi a intrat în stare de inconștiență. În ciuda eforturilor făcute de profesorii care au acordat primul ajutor şi a eforturilor făcute de echipajul medical ajuns la faţa locului, tânărul nu a mai putut fi salvat.

Rad Sebastian Antonio era originar din satul Fizeş (comuna Sâg) şi era elev în clasa a XI-a – nivel profesional.

Nenorocirea s-a petrecut vineri, 13 octombrie, undeva înainte de ora 13.00. Era pauză, când Antonio se afla în curtea şcolii. La un moment dat, chiar în apropiere de clădirea în care învaţă elevii de gimnaziu, elevul a căzut brusc. Profesorul de serviciu aflat în apropiere a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor. Un alt profesor a sunat de urgenţă la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD de la Garda de Intervenție Nușfalău.

Din păcate, elevul se afla deja în stare de inconștiență. Echipajul medical a început manevrele de resuscitare. Victima a fost preluată de ambulanţa SMURD şi transportată către secţia UPU SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Pe drum, în localitatea Ban, ambulanţa s-a intersectat cu ambulanţa de terapie intensivă mobilă (TIM) de la Zalău. Medicul de urgenţă de pe ambulanţa TIM a continuat manevrele de resuscitare, dar din păcate, totul a fost în zadar.

Din câte se pare, elevul ar fi intrat în stop cardio-respirator. Însă, cauza clară a decesului va fi stabilită doar în urma expertizei medico-legale făcute de medicul legist.

Sursa: www.vasiledale.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.