Traficant de droguri prins în flagrant

Un bihorean prins în flagrant delict de polițiștii antidrog, în timpul vânzării a aproape 100 de pastile de ecstasy, a fost condamnat în primă instanță la cinci ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri pe care le-ar fi introdus ilegal în țară.

Pronunțată la cinci ani de la comiterea faptei, pe 10 octombrie 2023, sentința Tribunalului Bihor a scos la iveală o reacție de-a dreptul comică a traficantului. Acesta și-a regretat fapta și le-a spus anchetatorilor că nu ar face așa ceva ”chiar dacă ar trebui toată viaţa să mânânc doar cartofi cu sare”.

Csaba M., originar dintr-un sat de lângă Valea lui Mihai, a fost prins pe 8 octombrie 2018, în urma unei operațiuni a polițiștilor de la Combaterea Crimei Organizate într-o benzinărie din Carei. Venise acolo împreună cu un alt bărbat, care s-a întâlnit cu un investigator sub acoperire și i-a dat o pungă în care se aflau 98 de pastile de ecstasy, contra a 6.000 de lei. Bihoreanul ar fi ținut la el drogurile în timp ce celălalt suspect discuta termenii ”afacerii” în autoturismul polițistului sub acoperire.

Ulterior, a recunoscut că, înainte cu trei zile, fusese împreună cu celălalt bărbat în Budapesta, unde au luat drogurile de la o tutungerie de lângă Gara de Est. Au trecut vama fără să fie controlați, iar pentru faptul că făcuse pe șoferul ar fi primit 450 de lei de la însoțitorul său, la care ar fi rămas și pastilele de ecstasy.

Csaba M. a precizat că, pe 7 octombrie 2018, celălalt bărbat i-a adus drogurile și i-a cerut să le ducă a doua zi până în Carei, unde urma să se întâlnească cu un cumpărător. În fața anchetatorilor bărbatul și-a mărturisit vinovăția și chiar le-a promis că nu va mai comite niciodată astfel de fapte.

„Nu îmi pot explica de ce am acceptat să mă implic în astfel de fapte. În acest moment regret foarte mult cele întâmplate. Nu aş mai proceda la fel, chiar dacă ar trebui toată viaţa să mânânc doar cartofi cu sare”, a declarat el, conform sentinței consultate de Jurnal bihorean și Bihon.ro.

Continuarea pe www.bihon.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.