Şofer reţinut. A omorât un om (Foto)

Soferul care a provocat tragedia de pe Podul Decebal a fost retinut, spun reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare.

Astazi, 12 octombrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe prev. de art.336 alin. (1) Cod Penal și ucidere din culpă, prev. de art.192 alin.(2) Cod Penal, cu aplic.art.38alin.(2) Cod Penal.

În fapt, s-a reținut că la data de 11.10.2023, în jurul orei 19.00, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Touareg pe podul Decebal din mun. Satu Mare având o concentrație alcoolică de 1,63 g/l alcool pur în sânge la prima probă prelevată și o concentrație de 1,40 g/l alcool pur în sânge la proba a II-a, ocazie cu care a pătruns pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune laterală cu un autoturism marca Mercedes. Pentru a evita impactul, conducătorul autoturismului marca Mercedes a virat la dreapta, astfel că autoturismul marca Volkswagen Touareg, condus de către inculpat, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca AudiQ5, acesta din urmă fiind proiectat în parapetul din partea stângă. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului autoturismului marca Audi Q5 și vătămarea corporală a unui minor în vârstă de 5 ani, fiul conducătorului autoturismului marca Volkswagen Touareg – aflat pe bancheta din spate. Facem precizarea că testarea inculpatului pentru prezența substanțelor psihoactive în organism a indicat un rezultat negativ.

Față de inculpat s-a dispus luarea măsuri reținerii, urmând ca în cursul zilei de 12.10.2023 să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.