Val de aer polar în România

Un val de aer polar va trece peste România. Totuși, vremea rece va fi de scurtă durată, potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Cu toate că în zonele nordice, estice și centrale ale țării se așteaptă temperaturi mai scăzute, cu maxime de cel mult 12 până la 19 grade Celsius, restul țării se va bucura din nou de zile cu temperaturi asemănătoare cu cele de vară, atingând 24 de grade. Inclusiv în capitală, temperaturile vor oscila între 19 și 21 de grade Celsius.

În zilele următoare, temperaturile vor cunoaște o creștere treptată, ajungând la un interval cuprins între 19 și 27 de grade până joi. Vineri se așteaptă chiar valori de 29 de grade Celsius, inclusiv în București.

Cu toate acestea, noptile vor rămâne reci, cu minime așteptate să coboare în zonele depresionare, cum ar fi Târgu Lăpuș și Toplița, la 2 grade Celsius în această dimineață și la -2 grade în aceeași zonă mâine dimineață. Miercuri, se așteaptă minime de -4 grade, urmate de o creștere treptată a temperaturilor noaptea. Spre sfârșitul săptămânii, se prognozează minime între 11 și 15 grade Celsius, inclusiv în București.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.