Atelierului „Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”

Atelierele marca „Proiectul CRED” revin în județul Satu Mare, fiind, de data aceasta,

dedicate RESURSELOR EDUCAȚIONALE DESCHISE realizate în cadrul proiectului și adresate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar românesc.

Astfel, în județul Satu Mare, în zilele de 10, 11 și 12 octombrie 2023, în intervalul orar 10.00-14.00, în format online, are loc Atelierul „Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”.

Această nouă serie de Ateliere CRED, a IV-a, este intitulată, în mod sugestiv, „Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”, evenimentele fiind centrate pe toate tipurile de RESURSE EDUCAȚIONALE DESCHISE ce au fost elaborate în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.

De la documente de politici educaționale, ghiduri metodologice, programe școlare pentru opționale integrate sau resurse educaționale digitale și până la rapoarte de cercetare și analize diverse (analiza nevoilor de formare ale cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial în domeniul abilitării curriculare; analiza situației curriculumului la decizia școlii și a cadrului actual de reglementare; analiza comparativă a recomandărilor europene referitoare la competențele-cheie; analiza nevoilor cadrelor didactice legate de utilizarea și crearea de Resurse Educaționale Deschise etc.), Resursele Educaționale Deschise CRED se constituie într-un fond educațional complex și valoros pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar românesc.

În intervalul lunilor septembrie – noiembrie 2023, sunt programate 129 de ateliere, desfășurate la nivel național. Sunt așteptați, în total, peste 3.300 de participanți, aceștia având ocazia de a participa la un eveniment cu un puternic caracter interactiv, fiecare persoană prezentă putând să pună întrebări sau să ofere posibile noi perspective asupra subiectului prezentat de către lectori, fiind astfel urmărită valorificarea experienței participanților în implementarea curriculumului național centrat pe competențe-cheie sau în lucrul cu acesta din urmă.

Astfel, Casa Corpului Didactic Cluj, partener în cadrul proiectului, cu rol de coordonare a Regiunii Nord-Vest, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, organizează atelierul „Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă” în zilele de 10, 11 și 12 octombrie 2023, începând cu ora 10.00.

Activitatea se adresează directorilor unităților de învățământ din județul Satu Mare,  inspectorilor școlari, reprezentanților de asociații și organisme non-guvernamentale, reprezentanților sindicatelor și ONG-urilor.

Cu un pregnant caracter interactiv, activitatea urmărește valorificarea experienței și expertizei participanților în implementarea curriculumului național centrat pe competențe-cheie și în activitatea managerială, facilitând, totodată, reflecția participanților cu privire la condițiile de transfer ale unor bune practici și la posibile arii de cooperare.

De la bun început, toate acțiunile și activitățile din cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED au purtat emblema împărtășirii, iar noua serie de Ateliere CRED, intitulată „Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”, se înscrie în această linie de acțiune, obiective și valori.

 

Mai multe detalii despre proiectul CRED și activitățile desfășurate sunt disponibile pe www.educred.ro sau pe pagina Facebook „Proiectul CRED”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.