Lucruri interesante pe care nu le stiai despre scaune

Le folosim in absolut fiecare zi, insa sunt atat de multe aspecte despre care nu stim nimic legat de aceste piese de mobilier. Scaunele sunt folosite in intreaga lume de mai bine de mii de ani, contribuind in mare masura la confortul nostru, in a face viata mai usoara si, bineinteles, locuintele cu mult mai aspectuoase. Fiind construite in design-uri diferite, sub forme variate, marimi si stiluri care mai de care, aceste piese de mobilier reprezinta intr-adevar o parte deosebit de importanta in viata noastra.

Data viitoare cand va aflati intr-o sesiune de shopping cu obiectivul principal de a cumpara scaune, s-ar putea sa va ganditi la aspectele pe care vi le prezentam in cadrul acestui articol. Asadar, va oferim in cele ce urmeaza cateva lucruri interesante, pe care cu siguranta nu le stiati, legat de scaune. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

1.Scaunele au inceput sa fie sub lumina reflectoarelor incepand cu secolul al XVI-lea. Pare ciudat, nu-i asa? In cazul in care nu puteti concepe o lume in care scaunele nu ar exista, ei bine chiar asa a fost pana la acel moment. Inainte de aceasta data, oamenii obisnuiau sa se aseze pe banci, pietre sau scanduri de lemn. Scaunele erau considerate o raritate si au inceput sa faca parte din viata reala si obisnuita in secolul al XVI-lea.

2.Care este cel mai vechi scaun dintre toate? Trebuie sa existe un astfel de model. Un fapt foarte interesant si amuzant despre astfel de piese de mobilier este acela conform caruia cel mai vechi model de scaun are aproape 5000 de ani. In epoca anterioara, egiptenii aveau scaune de ceremonie, care erau folosite doar in timpul festivitatilor sau a evenimentelor deosebite care se organizau. Astfel, aceste piese de mobilier dateaza de aproape cinci milenii și trebuie sa stiti ca doar cateva persoane au avut norocul de a se bucura de acest lux. Intr-adevar, scaunele erau considerate un adevarat lux in alte vremuri.

3.Stiti cum s-a ajuns sa se foloseasca termenul scaun? Ei bine, cuvantul scaun provine din limba latina, mai precis dintr-un termen latin si anume: „cathedra”. „Cathedra” in limba latina inseamna combinatia doua concepte: a sta si jos, deci a sta jos. Derivand de la aceste semnificatii, cuvantul scaun este acum utilizat la scara larga, pretutindeni pentru definirea unei piese de mobilier, care intr-adevar implica sezutul.

4.Thomas Edison, creierul care a stat la baza descoperirii becului de iluminat, a fost persoana care a inventat, de asemenea, scaunul electric, in 1889. Aceasta inventie a avut loc cu scopul principal de a dovedi pericolele cauzate de curentul electric.

5.Conceptul de scaun de birou a fost inventat mult mai tarziu comparativ cu modelul de scaun traditional. Astfel, persoana care isi poate asuma aceasta inventie este Charles Darwin. In anii 1800, acesta a venit cu o idee absolut stralucita de a-i adauga scaunului sau de laborator o pereche de roti cu scopul de a-si accesa lucrurile intr-o maniera mai libera. Ideea lui Charles Darwin a fost apoi facuta populara de catre Otto von Bismark. Oamenii au inceput in cele din urma sa se bucure de inventia unui scaun cu roti, iar Bismark a dorit sa se asigure ca acest concept va cunoaste un nivel inalt de popularitate. La ora actuala, scaunele de birou au diverse modele si stiluri, fiind indispensabile in lumea de astazi a corporatiilor.

6.La inceputuri, pernele reprezentau o parte majora a tuturor scaunelor, deoarece aceste piese de mobilier nu erau deloc confortabile. Intrucat scaunele erau proiectate din lemn, piatra sau alte materiale dure, oamenii nu reuseau sa stea pe acestea fara ajutorul unei perne.

Prin urmare, daca ne gandim la evolutia pe care au cunoscut-o scaunele, cu siguranta este deosebit de interesant sa stim de la ce concept au pornit initial. Daca doriti sa cautati un model de scaun potrivit pentru locuinta dumneavoastra sau pentru locul de munca, va asteptam in cadrul site-ului nostru importatorscaune.ro cu o gama diversificata de astfel de piese de mobilier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.