Sindicatul Europol cere premierea poliţiştilor sătmăreni care au refuzat mita (Foto)

Un echipaj rutier din cadrul Biroului Rutier Satu Mare a oprit un conducător auto care circula pe contrasens. Pentru această faptă, politistii i-au adus la cunoștință că legea prevede și obligativitatea aplicării măsurii complementare de suspendare a dreptului de a conduce pe drumurile publice.

În timp ce polițistul scria procesul verbal, conducătorul auto s-a prezentat la geam cu o bancnotă de 50 euro, “ca să fie bine, să nu fie rău”. Colegul nostru i-a spus să aștepte la mașină și să renunțe la intenția sa pentru că s-ar putea să îi complice existența.

Însă șoferul, nu numai că nu a ținut cont de primul avertisment, dar s-a prezentat a doua oară cu o sumă de 100 euro și cu o insistență și mai mare.

În cele din urmă, polițiștii au solicitat intervenția structurii de anticorupție care l-a ridicat pe conducătorul auto care nu a recunoscut nimic…până când a fost pus în fața imaginilor de pe bodycam-ul polițiștilor.

Acum, șoferul, nu numai că nu va avea dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de timp, dar va trebui să își gestioneze și dosarul penal pentru “dare de mită”.

“Îi felicităm pe cei doi colegi, Ionuț la puterea a doua, pentru integritate și pentru modul în care au gestionat situația. Sperăm să nu fie uitați peste 2 luni când se vor acorda “Oscarurile” la IPJ Satu Mare” spun cei de la Sindicatul Europol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.