Concursul Internaţional SCĂRI şi-a desemnat câştigătorii (Foto)

În cadrul Concursului Internațional SCĂRI ed.a X-a 2023 Satu Mare, organizat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare, au fost desemnați cei mai buni, rezistenți și rapizi pompieri salvatori, din cele 17 județe participante.

La festivitatea de deschidere a competiției au fost prezenți, subrefectul județului Satu Mare, domnul Tamas Ferenc Alfatter, președintele consiliului județean Satu Mare, domnul Pataki Csaba și nu în ultimul rând primarul municipiului Satu Mare, domnul Kereskenyi Gabor, care a ținut să aducă mulțumiri pompierilor pentru devotamentul și promptitudinea de care dau dovadă la fiecare situație de urgență la care sunt solicitați.

După deschiderea oficială a competiției de către comanda unității ISU Satu Mare, echipajele participante au început întrecerea lor, urcând cele 210 scări ale Palatului Administrativ, atât la concursul individual cât și la cel pe echipe.

Publicul a fost unul numeros și variat, de la mic la mare, astfel pompierii având parte de susținere pe tot parcursul zilei.

Cu sprijinul Crucii Roșii și a Serviciului de Ajutor Maltez, filiala Baia Mare, a colegilor paramedici, cei mici și nu doar ei, au putut privi un impresionant exercițiu de descarcerare, prin care s-au urmărit tehnicile de descarcerare și de salvare a victimelor precum și importanța cunoașterii unor reguli de comportare în cazul producerii unei situații de urgență.

Întreaga competiție a fost armonios completată cu jocuri de ștafetă, tehnici de prim ajutor, informare preventivă și prezentarea autospecialelor.

Un număr de aproximativ 20 voluntari, au propulsat și completat eficient și veritabil activitățile adiacente competiției, prin implicarea lor responsabilă.

Finalul competiției a adus cu sine festivitatea de închidere, la care adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general-maior Benone Gabriel Duduc, alături de (D) Inspector șef ISU SM, locotenent-colonel Leuca Traian Ovidiu au felicitat concurenții după cum urmează:

Secțiunea INDIVIDUAL

La categoria sub 30 ani, locul 1 a fost obținut de către ISU ALBA, Plt. Popa Ioan, cu timpul de 01:02:41, locul II Detașamentul de Pompieri Satu Mare, soldat Ori Patrik, 01:04:25, locul III ISU Tulcea, plt.Barbato Mihail, 01:08:10.

La categoria 30- 40 ani, locul 1 a fost obținut de către ISU MM, sg.maj. Grigor Caludiu Cristian, cu timpul de 01:11:69, locul II ISU BIHOR, locotenent Bogoșel Adrian, 01:12:15, locul III ISU Arad, plt.maj.Bozsitz Andrei Claudiu, 01:12:88.

La categoria plus 40 ani, locul 1 a fost obținut de către ISU Harghita, plt.adj. Cantea Dan Marian, cu timpul de 01:12:62, locul II ISU Harghita, plt.adj. Boldiszar Istvan, 01:13:83, locul III ISU Mureș, plt.adj.Tamas Lorand, 01:16:48.

Secțiunea ECHIPE

La categoria sub 30 ani, locul 1 a fost obținut de către ISU Maramureș , soldat Nicoară Daniel, soldat Rad Iulian, cu timpul de 01:05:42, locul II ISU Bihor, Dărăban Laviniu, Mărăieși Adrian, 01:09:35, locul III ISU Alba, plt.Popa Ioan, soldat Ivan Marius 01:09:62.

La categoria 30- 40 ani, locul 1 a fost obținut de către ISU Bihor, plt.maj. Corneru Ștefan, lt.Bogoșel Adrian cu timpul de 01:16:09, locul II ISU Maramureș, plt.adj.Jureschi Lucian, sg.maj.Grigor Claudiu, 01:18:19, locul III Detașamentul de pompieri Satu Mare, plt.adj.Moș Olimpiu și plt.adj. Kompasz Gabriel, 01:21:13.

La categoria plus 40 ani, locul 1 a fost obținut de către ISU Harghita, plt.adj. Boldiszar Istvan, plt.adj. Cantea Dan Marian, cu timpul de 01:19:36, locul II ISU Maramureș, plt.adj. Bran Mihai, plt.adj.Deac Crăciun Ferenk, 01:52:30, locul III D etașamentul de pompieri Carei, plt.adj.Meszaros Paul, sg.maj. Țunaș Adrian 02:05:58.

Premii speciale au fost acordate echipajului maghiar venit din Nyiregyhaza, Ungaria, domnului plt. Popa Ioan pentru cel mai bun timp obținut, respectiv, 01:02:34.

Premiul special pentru prima prezență feminină în acest concurs, s-a acordat doamnei plt.maj. Niță Maria din cadrul ISU Sibiu.

Felicitari tuturor județelor participante și mulțumiri partenerilor întreprinzători, care s-au alăturat Concursului Internațional SCĂRI ed.a X-a, 2023 Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.