Proiectul eSPOR – Relația cu angajatorii

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a valorificat oportunitățile oferite de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operațional Capital Uman (POCU), prin depunerea și câștigarea unor proiecte, devenind astfel cel mai mare beneficiar din cadrul POCU, din România.

În parteneriat cu agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă derulează  proiectul  eSPOR – Relația cu angajatorii, proiect aflat în împlementare până la data de 31 decembrie 2023.

Prin intermediul proiectului se urmărește modernizarea și adaptarea structurilor Serviciului Public de Ocupare (SPO) de la nivel național și teritorial prin întroducerea unor servicii/instrumente/sisteme/proceduri/mecanisme noi pentru îmbunătățirea și diversificarea serviciilor oferite angajatorilor, care în final să conducă la creșterea gradului de satisfacție a clienților.

Astfel:

  • Proiectul prevede adaptarea serviciilor dedicate angajatorilor, funcție de nevoile acestora, prin proceduri simplificate, prin întroducerea de servicii on-line bazate pe semnătură electronică, în împlementarea măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă.
  • Vor fi create și implementate noi servicii/instrumente/sisteme/proceduri/mecanisme, cu accent pe servicii de mediere a muncii modernizate, integrate într-o ofertă coerentă dedicată satisfacerii nevoilor a minimum 21.000 angajatori, prin medierea a 105.000 șomeri înregistrați la SPO.
  • Rezultatul principal al proiectului este o Platformă Unică în care vor fi integrate toate serviciile dedicate angajatorilor, facilitându-se, interacțiunea cu agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, inclusiv în activitatea de depunere a documentelor, precum și dezvoltarea competențelor resursei umane din structurile SPO.

 

Medierea muncii pe bază de competențe, adaptarea resurselor umane la cerințele pieței muncii actuale prin furnizarea de cursuri de formare profesională care să contribuie la atenuarea dezechilibrelor de pe piața muncii, este motivul pentru care se propune să se valorifice opiniile angajatorilor în urma completării online a unui chestionar de nevoi, realizat în cadrul proiectului eSPOR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.