Noile cărți de identitate ar putea conține grupa de sânge și RH-ul posesorului

Noile cărți de identitate ale românilor ar putea afișa și grupa sanguină. Propunerea a trecut de primul vot, cel din Senat, iar inițiatorii susțin că aceste date ar fi extrem de folositoare în cazul victimelor accidentelor rutiere.

Dacă acest proiect de lege va trece și de Camera Deputaților, pe actele de intentitate ale românilor vor apărea, pe lângă informațiile obișnuite, precum nume, prenume, adresă sau CNP, și factorul RH, dar și grupa sanguină a posesorului. Inițiatorii legii spun că aceste informații sunt vitale în cazul victimelor accidentelor rutiere sau pacienților care ajung în stare de inconștiență și fără aparținători în camerele de urgență ale spitalelor din România.

Dacă aceasta lege va fi adoptată, se revine la o practică de dinainte de 1989, atunci când pe actele de identitate ale românilor, cunoscute atunci ca buletine, erau trecute aceste date. Pentru ca acest proiect să devină lege, este nevoie să fie votat favorabil și în Camera Deputaților și să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.