Se apropie sezonul anvelopelor de iarnă

Anvelopele reprezintă o componentă esențială a autovehiculelor, acestea fiind practic singurul contact cu asfaltul, așa că în momentul în care ne decidem să achiziționăm un nou set de anvelope, trebuie să fim atenți al specificațiile acestora astfel încât să fie exact conform nevoilor noastre.

Indiferent că este vorba de anvelope all season , anvelope de vară sau anvelope de iarna, calitatea lor este aboslut necesară iar pentru câteva zeci de lei per bucata nu consider să trebuie să ne zgârcim ținând cont că este vorba despre siguranță noastră și a celor din jur.

Fie că este vorba de anvelope all season sau dedicate pentru sezonul rece, acestea nu trebuie să lipsească de pe nici o mașină. Deși suntem abia la început de toamna, este extrem de important că șoferii să înceapă să se gândească la achiziționarea unui set de anvelope de iarnă, astfel încât să fie pregătiți la momentul în care vă trebui să fie montate.

Pneurile de iarnă sunt esențiale când drumurile sunt acoperite de polei, gheață sau zăpadă, acestea prin compoziția lor vor asigura o tracțiune mult mai buna, control mai bun asupra autoturismului cât și distante de frânare mult mai scurte comparativ cu anvelopele de vara.

Echiparea autovehiculelor cu anvelopele de iarna sau all season pe timpul sezonului rece, este esențială pentru siguranță tuturor participanților la trafic, echiparea fiind obligatorie prin lege. Un set de roti cu care vei trece cu succes peste iarnă, este acela care este echipat cu anvelopele potrivite. Aceste anvelopele potrivite în funcție de anotimpul pentru care au fost proiectate să fie folosite, sunt cele mai bune din punctul de vedere al performanțelor atât în cazul celor de iarna cât și în cazul celor de vară. În schimb, anvelopele all season reprezintă un compromis, o variantă de mijloc care se pot utilizat atât pe timp de vară cât și pe timp de iarnă, însă care nu excelează precum un set de anvelope dedicate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.