Când vine frigul ?

Specialiștii ANM au actualizat prognoza meteo pentru prima jumătate a lunii octombrie. Conform acestora, vremea se va încadra, în general, în normalul specific perioadei, cu temperaturi ușor crescute pe alocuri.

În Muntenia, media maximelor termice va fi în creștere până în data de 4 octombrie. În această zi, temperatura va atinge 27 – 28 de grade. Urmează câteva zile de scădere a temperaturilor, care se vor situa între 22 – 24 de grade. Vor fi, apoi variații între 23 și 26 de grade. Media minimelor termice va avea valori între 8 și 13 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în zilele de 5 și 6 octombrie și după data de 12 octombrie.

În Transilvania, până pe data de 4 octombrie vremea se va încălzi. Prognoza meteo arată că maximele vor ajunge la 24 de grade. Vor urma trei zile de răcorire, în medie cu 5 grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoză vor fi variații ale mediei temperaturilor maxime între 19 și 24 de grade, iar a minimelor între 5 și 9 grade. Ploi slabe vor fi posibile doar trecător și pe suprafețe restrânse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.