Dispar mai multe instituții județene subordonate Ministerului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a explicat cum se va face reorganizarea la nivelul ministerului și a anunțat desființarea a zeci de instituții și a sute de funcții de conducere. A precizat și cum va fi reprezentat ministerul la nivelul fiecărui județ.

”În cadrul fiecărui judeţ, Ministerul Agriculturii va avea reprezentare prin Direcţia Agricolă, va fi instituţia care va absorbi 10 instituţii subordonate ale Ministerului Agriculturii, APIA, AFIR şi cam atât”, a spus ministrul aflat vineri la Timișoara.

Prin urmare, Ministerul Agriculturii ar urma să fie reprezentat, la nivel de județ, de Direcția Agricolă, APIA și AFIR. În total, vor dispărea 46 de instituții și aproape 300 de funcții de conducere.

”Voi comasa aproape 10 institutii din cadrul Ministerului Agriculturii, vor fi desfiintate aproape 46 de institutii si 76 de ordonatori tertiali de credite si vor cădea aproape 300 de functii de conducere. Economia care se va realiza va fi de aproape 50 milioane de lei pe an”, a declarat Florin Barbu.