Precizări legate de decizia FRF, împotriva echipei de fotbal feminin

Echipa de fotbal feminin al Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare nu a avut parte de debutul pe care și l-ar fi dorit sezonul 2023–2024.

Echipa a pierdut pe 10 septembrie, la masa verde, 0–3 în Cupa României partida cu CFR Cluj-Napoca pe motiv că „vizele medicale” nu au fost aplicate în legitimațiile de joc ale jucătoarelor.

Decizia e una exagerată însă din moment ce nici jucătoarele echipei adverse nu aveau legitimațiile conform regulamentului, mai precis nu aveau trecut numele echipei CFR Cluj.

În plus fiind la prima legitimare, jucătoarele de la CSM Olimpia Satu Mare aveau obligația de a avea pe cererea de legitimare depusă la FRF și viza medicală de la medicina sportivă așa că Federația Română de Fotbal avea cunoștință de existența vizelor medicale la clubul sătmărean.

Vizele nu au putut fi aplicate fizic pe legitimații pentru simplul motiv că, din păcate la Satu Mare nu mai există un medic sportiv. Iar pentru o simplă viză de la medicina sportivă orice sportiv din Satu Mare trebuie să-și facă o programare la Oradea sau Baia Mare.

Așa s-a întâmplat și cu legitimațiile jucătoarelor de la CSM Olimpia. Cererile de legitimare au fost inițial, în luna august depuse la AJF Satu Mare. Doar că după o săptămână conducerea clubului a fost înștiințată că de fapt legitimările trebuie făcute la FRF. Legitimațiile au ajuns la Satu Mare abia vineri 08 septembrie după amiază cu o firmă de curierat. Cum medicul sportiv de la Oradea nu lucrează în weekend, clubul a fost programat pentru aplicarea vizelor abia luni 11 septembrie, medicul sportiv mizând pe faptul că la data efectuării vizitelor medicale a emis un tabel cu numele jucătoarelor cu tot cu vizele aplicate… în lipsa legitimațiilor…

Așa s-a ajuns ca „centralul” meciului să nu ia în considerare vizele de pe tabel iar unii din FRF să fie de rea voință din moment ce știau că la prima legitimare există deja o viză medicală valabilă. Dar e mai ușor să te acoperi de un regulament rigid decât să lași echipele să joace pe teren…

Totuși, dorim să precizăm, că „centralul” de la acel meci și-a încasat și baremul de joc și, deși e trecut ca fiind din Satu Mare la Comisia Centrală a Arbitrilor a cerut și bani de transport deși acest lucru este neregulamentar, pe motiv că-n buletin are domiciliu în Oradea… Pentru unii se aplică litera regulamentului pentru alții spiritul lui, depinde de interese…

Echipa de fotbal feminin și-a început parcursul în campionatul Ligii a 3-a. În prima etapă a pierdut în deplasare la Academia de Fotbal Florești, scor 7–0, în runda a doua avea etapă liberă, iar duminică va juca la ora 11 acasă, cu toate vizele pe carnet, cu CFR Cluj…

Obiectiv pentru fetele antrenate de Lulu Dragomir și Szűcs Yvette e închegarea unui lot competitiv, mai ales că majoritatea jucătoarelor sunt la primul lor sezon oficial.