Pentru un stil de viață activ și sănătos

Prefectul Radu Roca, alături de directorul de Cancelarie, Radu Iancu s-au alăturat azi Campaniei ”Caravana inimilor ” organizată la Satu Mare de clubul Rotary Satu Mare Samus și Crucea Roșie Satu Mare.

Acțiunea se derulează cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii și are ca scop încurajarea persoanele de toate vârstele să adopte un stil de viaţă activ şi sănătos. Scopul activităţilor este de a promova mersul pe jos ca o modalitate simplă şi eficientă de a menţine sănătatea cardiovasculară.

“Promenada inimilor” are la bază conceptul gândit de Societatea de Cardiologie Irlandeză, care recomandă ca traseul de trei kilometri să fie parcurs în maximum 30 de minute, pentru a avea rezultate eficiente.

”Am ținut să fiu alături de organizatorii acestei campanii și să -I îndemnăm pe sătmăreni să facă mișcare , sport și să încerce să adopte un stil de viață sănătos și activ ”- prefect Radu Roca.

”Beneficiile mișcării în aer liber sunt multiple, viața din ce în ce mai sedentară a omului contemporan precum și alimentația nesănătoasă sunt cauzele bolilor cardiovasculare, a obezității, a diabetului. Iar “Promenada Inimilor” nu este o întrecere, toți participanții sunt câștigători , indiferent de ordinea sosirii!” e mesajul transmis de organizatori.