Salvează vieţi în timpul liber (Foto)

Într-o lume în care omenia pare câteodată că este un cuvânt perimat, într-o lume în care fiecare dintre noi poate fi orice, plutonierul Georgel Ardelean de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare a ales să fie om.

Un om de aur! Și nu prin prisma medaliilor pe care le-a câștigat la diferitele competiții de culturism, sport pe care îl practică de mai bine de șapte ani, ci datorită spiritului său civic desăvârșit de care dă dovadă chiar și în timpul liber

În timp ce se întorcea de la antrenamentele pe care le desfășoară frecvent, jandarmul a observat lângă o trecere de pietoni un bărbat în vârstă care zăcea pe trotuar.

Semenii lui treceau grăbiți și indiferenți pe lângă el, poate doar supărați că erau nevoiți să-l ocolească… Fără să stea pe gânduri, Georgel s-a oprit imediat. Cunoștințele acumulate la cursul de prim ajutor pe care tocmai ce îl absolvise s-au dovedit a fi de un real folos. A observat că victima avea o rană deschisă în zona capului și, fără să ezite, jandarmul și-a dat jos tricoul și a aplicat presiune pentru a opri sângerarea.

Îmi terminasem activitățile sportive și mergeam spre casă când am observat un domn în vârstă căzut lângă o trecere de pietoni, într-o zonă foarte aglomerată. Oamenii treceau pe lângă el și nu îl băgau în seamă, cu toate că avea în jurul capului o baltă de sânge. Pentru că trebuia oprită urgent sângerarea, mi-am dat jos tricoul și i-am aplicat o compresie pe rana din zona capului. Am sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță. Bărbatul era conștient, dar nu vorbea prea bine limba română. Între timp au trecut pe lângă noi câteva cunoștințe de-ale mele și le-am rugat să mă ajute cu tradu-cerea. Am vorbit cu el în permanență pentru a-l liniști și i-am spus să nu-și miște capul. Am stat lângă el până la sosirea ambulanței”, spune plutonierul Georgel Ardelean.

Continuarea intamplarii o puteti citi aici: https://pentrupatrie.mai.gov.ro/de-profesie-om/?fbclid=IwAR2uKsg6g01cebR3QwLvmjM1UsvWNs_39Z4XJy4S6ORzXOqpubHQcq72B9U