Campanie pentru combaterea consumului şi traficului de droguri

Numărul unic 119, care până acum funcționa la nivelul Direcţiei Generale De Asistenţă Socială și Protecţia Copilului pentru raportarea cazurilor de abuz asupra minorilor, să poată fi utilizat și pentru raportarea cazurilor de consum de droguri în rândul copiilor. 

Raportările se pot face anonim, iar consilierul care răspunde la telefon va fi cel care va evalua situația și va informa, în caz de nevoie, celelalte instituții, în funcție de cazurile prezentate.

La începutul anului trecut, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a operaționalizat numărul unic național 119 destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului, în cadrul programului guvernamental „Din grija pentru copii”.

Numărul 119 este gratuit din orice rețea fixă sau mobilă și este operat de către consilierii direcțiilor de asistență socială și protecția copilului. STS a instalat în cele 47 de sedii ale direcțiilor de asistență socială și protecția copilului din țară un număr de 94 de posturi telefonice, dispuse câte două în fiecare centru de preluare a apelurilor 24 de ore din 24.