Casa Județeană de Pensii Satu Mare finalizează în scurt timp evaluarea pensiilor

CJP Satu Mare anunță pensionarii că este pe ultima sută de metri în procesul  de evaluare al dosarelor de pensii. Mai mult de 83% dintre dosarele de pensii au fost evaluate, practic rămânând doar dosarele complicate. Complexitatea ridicată  a acestor ultime dosare  rezultă  din multele modificări, adăugări de stagii și revizuiri de-a lungul anilor pe diferite programe informatice.  

,,Oamenii cred că este foarte simplu dar  imaginați-vă un număr de 73480 de dosare  luate din nou în lucru pe lângă activitatea curentă. Un volumul  foarte mare.  Din acest motiv, instituția noastră și toate casele teritoriale de pensii au fost nevoite să angajeze personal suplimentar.  16 persoane au fost angajate inițial și instruite pentru acest proces la Casa de Pensii Satu Mare. Eforturile sunt maxime pentru a finaliza  evaluarea și dorim să asigurăm pensionarii că suntem pe ultima sută de metri a evaluării. Ne gândim chiar la o prelungire a programului de lucru dacă va fi cazul. Am prelungit și contractele celor 16  persoane existente deja, pentru a continua munca începută respectiv continuarea în vederea digitalizării” a declarat directorul executiv al instituției, domnul Cristian Soponoș.

Etapa aceasta este foarte importantă, pentru  a putea fi aplicată viitoarea formulă de calcul a pensiilor din legea despre care se discută. Ca urmare, instituția noastră va respecta termenul stabilit săptămâna trecută  de către  Casa Națională de Pensii,  pentru ca toți pensionarii să beneficieze de recalculare.