Cine a inventat hot-dogs?

Forma actuală s-a născut în Brooklyn, New York, cu primii imigranți. Germanul Charles Feltman a creat sanviciul în anul 1867, în Coney Island. El avea o mică afacere cu acești cârnăciori calzi puși într-o chiflă alungită.

Istoricii spun că denumirea ar fi apărut la finele anilor 1890. Substantivul „Dog” din denumire era un comentariu sarcastic referitor la proveniența cărnii. Cârnăciorii lungi și subțiri au fost aduși de nemți în Statele Unite ale Americii, iar americanii au asociat rasele de caini nemțești cu corpul lung și subțire (Dachshund).

O altă ipoteză susține că denumirea ar veni de la caricaturistul american Thomas Aloysius „Tad“ Dorgan. Acesta a desenat o caricatură cu un teckel într-o chiflă. Totuși, caricatura cu pricina nu s-a păstrat, astfel că ipoteza ar putea să fie falsă.

Prețul scăzut al hot-dogs-ului a fost decis de Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea. Consiliul de administrație al Ikea a decis să scumpească hot-dog-ul, întrucât compania înregistra pierderi serioase. Ingvar Kamprad s-a opus vehement.