PayPal și-a lansat propria cryptomoneda – PYUSD

Compania de plăți din Silicon Valley, PayPal, a anunțat lansarea unui stablecoin în dolari americani, în colaborare cu Paxos. Noul token digital va fi legat de dolar și va fi “treptat” disponibil clienților PayPal din SUA, a declarat compania într-un comunicat de presă.

Paxos va emite moneda, etichetată PayPal USD sau PYUSD. Emis pe blockchain-ul Ethereum, PYUSD va fi “întregul susținut de depozite în dolari americani, Treasuries pe termen scurt și echivalente de numerar similare”, a mai spus compania.

“Schimbarea către monedele digitale necesită un instrument stabil care să fie atât nativ digital, cât și ușor conectat la moneda fiat, cum ar fi dolarul american”, a declarat CEO-ul PayPal, Dan Schulman. “Experiența noastră în oferirea de noi experiențe clienților noștri oferă fundația necesară pentru a contribui la creșterea plăților digitale prin PayPal USD.”

Clienții eligibili PayPal vor putea nu numai să facă transferuri folosind stablecoin-ul, ci și să facă achiziții. PayPal va permite, de asemenea, clienților să convertească “criptomonede suportate” în sau din PYUSD.

PayPal a declarat că, deși serviciile și disponibilitatea PYUSD încep astăzi, serviciile vor continua să fie “implementate în săptămânile următoare.”

Prin emiterea stablecoin-ului pe Ethereum, PayPal a spus că noul său token ar trebui să fie util comunității cripto mai mari. “Ca token ERC-20 emis pe blockchain-ul Ethereum, PayPal USD va fi disponibil pentru o comunitate deja mare și în creștere de dezvoltatori externi, portofele și aplicații web3”, a adăugat în declarația sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.