Finanţare nerambursabilă pentru dotarea a 3 unităţi de învăţământ din judeţ

Ministerul Educației și Județul Satu Mare au semnat la data de 26.07.2023 Contractul de finanțare nerambursabilă nr.57DOT/2023 pentru implementarea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare, a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și a Palatului Copiilor Satu Mare”, cod F-PNRR-Dotări-2023-2691, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru noua generație/ Componenta C15: Educație/ Reforma 5.

Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației/ Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ /Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar/ Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare, Apelul de proiecte cu titlul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Obiectivul general al proiectului este creșterea calității și diversificării ofertei educaționale la nivelul celor trei instituții – beneficiari finali ai investițiilor, respectiv:

  • Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare,
  • Palatul Copiilor Satu Mare

Echipamentele tehnologice propuse a fi achiziționate vor facilita aplicarea unor metode și tehnici de predare moderne. Disponibilitatea unor echipamente performante, a resurselor educaționale deschise optime, adaptabile nivelului elevilor și dezvoltarea sistemului digital de educație vor conduce la un proces de predare, învățare și evaluare accesibil și favorabil incluziunii.

Valoarea totală a proiectului este de 2.603.720 lei, din care:

  • valoarea eligibilă din PNRR este de 188.000 lei,
  • valoarea TVA eligibilă aferentă PNRR este de 720 lei.

Data de începere a proiectului: 26.07.2023

Data finalizării proiectului este: 31.12.2024

Durata de implementare a proiectului este de 17 de luni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.