Festivalul Internațional de Șah de la Satu Mare a ajuns la a 10-a ediție

În perioada 14-20 august 2023 se va desfășura unuldintre cele mai importante evenimente din lumea șahului al României, Festivalul Internațional de Șah Satu Mare,

Ajuns la ediția a-X-a, evenimentul e organizat de Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare cu sprijinul financiar al Primăriei Satu Mare și al Federației Române de Șah.

Competiția se va desfășura la Casa Meșteșugarilor Satu Mare, strada Ștefan cel Mare nr.18, și va cuprinde 5 turnee.

Turneul principal este Memorialul Iuliu Szabo, un turneu închis pentru obținerea normei de Mare Maestru Internațional, cu 10 participanți ce se vor duela în 9 runde. Sunt înscriși șahiști din România, Germania, Ungaria și Franța, pentru a obține titlul de Mare Maestru Internațional(GIM).

Turneul B, Memorialul Vasile Marian este și el un turneu închis pentru obținerea normei de Maestru Internațional, cu 10 participanți care vor juca 9 runde. La această competiție sunt înscriși șahiști din România, Republica Moldova, Germania, Ucraina și Franța, care pot obține titlul de Maestru Internațional (IM).

Primele partide în cadrul acestor două turnee vor începe luni de la ora 16.

Turneul C, Memorialul Dan Francisc va începe în data de 17 august. Este un open general pentru jucători legitimați cuprinși in listele ELO sau CIV sub 2050 la data de 1 august 2023. Până marți seara erau înscriși 122 de competitori din România, Ungaria, Republica Moldova, Franța și Uruguay.

În acest turneu se vor organiza 7 runde în sistem elveţian. Suma totală a premiilor este de 15 000 lei, brut, din care 9800 lei vor fi împărțiți între competitorii de pe locurile 1–7 din clasamentul general (marele premiu fiind de 3500 lei), iar suma de 5200 lei va fi împărțită pentru premiile speciale, în patru categorii, la primii trei clasați.

În data de 19 august, cu începere de la ora 9.30 se vor organiza turneele D și E, respectiv un concurs internațional de blitz și un concurs pentu copii nelegitimati. Înscrierile pentru aceste două competiții se fac la fața locului.

Informatii suplimentare se obține la organizatorul internațional FIDE Ciprian Sorin Muntean, telefon: 0744-868688 sau 0771-376317, ori email: satumareopen@gmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.