Românii vor plăti o garanție de 50 de bani pentru ambalajele returnabile ale băuturilor

Românii vor plăti o garanție de 50 de bani pentru ambalajele returnabile ale băuturilor. Măsura intră în vigoare din 30 noiembrie 2023.

România este obligată să pună în funcțiune sistemul de garanție-returnare (SGR), începând cu data de 30 noiembrie 2023.

De atunci, consumatorii vor plăti o garanție de 0,50 lei la cumpărarea unei băuturi îmbuteliate, potrivit unei analize EY România.

Ambalajul gol va putea fi dus într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți pentru a primi valoarea garanției plătite inițial.

Cel mai probabil, supermarketurile și magazinele care vând aceste băuturi, vor fi obligate să primească și ambalajele returnabile.

„Garanție de returnare” se referă la o politică comercială prin care un comerciant sau un producător oferă clienților posibilitatea de a returna produsele achiziționate într-o anumită perioadă de timp și de a primi rambursarea banilor sau înlocuirea produsului în cazul în care nu sunt mulțumiți de achiziție.

Acest tip de garanție este menit să ofere încredere și siguranță clienților în procesul de cumpărare și să îi încurajeze să facă achiziții fără riscuri.

Dacă Sistemul de Garanție Returnare (SGR) face referire la o anumită politică sau program specific, vă recomand să căutați informații mai recente sau să consultați surse actualizate pentru a obține detalii mai precise despre acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.