Aglomeraţie la frontieră

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost, din nou, unul cu trafic intens în punctele de trecere a frontierei sătmărene de la granița cu Ungaria. În acest interval au efectuat formalităţile de frontieră peste 131.300 de persoane, cetăţeni români şi străini, pe ambele sensuri de deplasare, prin PTF Petea și Urziceni.

Din nou, sfârşitul de săptămână a fost unul în care valorile de trafic în punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria, pe raza județului Satu Mare, au fost foarte ridicate. Și de această data au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct în parte, respectiv de suplimentare a personalului, chiar și pentru dirijarea traficului în zona adiacentă a Punctului de Trecere a Frontierei Petea.

PTF Petea rămâne în continuare preferat de către participanții la traficul transfrontalier, fiind al doilea cel mai tranzitat punct din țara noastră (după Nădlac II), pe granița cu Ungaria. Numai prin acest punct, la sfârșitul săptămânii trecute au intrat în România și au ieșit din țara noastră aproximativ 118.565 de persoane, călătorind cu 40.775 mijloace de transport. A fost mai intens traficul pe sensul de intrare în România – 72.010 de cetățeni s-au prezentat pentru a intra în țara noastră. Pentru efectuarea formalităților de control la ieșirea din România s-au prezentat 46.555 persoane prin acest punct de frontieră. La sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de intrare în România s-a lucrat pe cinci artere de control, iar pe sensul de ieșire din România – pe șase artere, așa după cum permite infrastructura acestui punct de trecere a frontierei.

În PTF Urziceni, în același interval de timp, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control 12.790 de cetățeni români și străini, călătorind cu 3.695 autovehicule. Prin acest punct de trecere a frontierei au intrat în țara noastră 5.865 de persoane, iar pe sensul de ieșire s-au prezentat la controlul de frontieră 6.925 cetățeni. Punctul dispune de trei artere de control atât pe sensul de intrare în România, cât și pe cel de ieșire din țara noastră, dar, în orele de trafic foarte intens, a fost operaționalizată o a patra arteră pentru ieșirea din România (de pe sensul de intrare).

Poliţia de Frontieră Română recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă și pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru scurtarea timpului pentrecut pe aliniamentul de control la verificarea actelor necesare tranzitării frontierei de stat.

Consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române, care prezintă situația traficului în punctele rutiere de trecere a frontierei, valorile afișate reprezentând o medie a timpului de aşteptare pentru anumite intervale de timp poate fi făcută accesând următorul link: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.