Românii vor avea încă două zile nelucrătoare, de anul viitor

 

Românii vor beneficia în 2024 de încă două zile libere, sărbători legale. Este vorba despre 6 ianuarie (Bobotează) și 7 ianuarie (Sfântul Ioan). 

Potrivit legii, anul acesta sunt declarate drept sărbători legale 15 zile. Dintre acestea, 12 pică în timpul săptămânii, iar trei dintre ele pică în weekend. Guvernul a mai acordat trei zile, pentru a crea punți cu weekendul. Astfel, au fost stabilite ca zile libere ziua de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august.

În 2024 sunt declarate prin lege 17 zile drept sărbători legale. Dintre acestea, doar 10 pică în timpul săptămânii, restul de 7 fiind în weekenduri. Cel mai probabil

Pe lângă zilele libere declarate anul acesta, din 2024 vom mai beneficia de încă două: 6 ianuarie (Sărbătoarea Botezului Domnului) și 7 ianuarie (Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul). Cu toate acestea, cele două zile pică în weekend.

Sărbătorile legale în România sunt zile declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. De asemenea, în zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, excepție făcând unitățile sanitare și a celor de administrație publică, dar și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.