Berea și efectele benefice asupra organismului

Potrivit Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, atunci când consumul moderat de bere este însoţit de o alimentaţie echilibrată, se observă efecte benefice asupra organismului.

Printre acestea, se numără creşterea indicelui de apă din organism, a masei musculare şi scăderea ţesutului adipos, potrivit beresanatatenutritie.ro. Totodată, consumul moderat de bere poate ajuta organismul să se adapteze mai repede în urma unui efort fizic intens şi poate conduce la o mai bună oxigenare până la nivelul capilarelor mici.

Berea poate stimula şi puterea antioxidantă a organismului, fapt ce s-ar datora fenolilor pe care berea îi conţine în mod natural datorită ingredientelor sale, hamei şi cereale. Fenolii sunt capabili să contribuie la mărirea capacităţii antioxidante a plasmei, notează beresanatatenutritie.ro.

Un studiu internaţional, publicat de către ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry, a ajuns la concluzia că berea, indiferent dacă este cu alcool sau nu, poate influenţa pozitiv flora intestinală.

Este esenţial de reţinut că efectele pozitive asupra sănătăţii pe care le poate avea berea apar doar în condiţiile unui consum moderat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii defineşte consumul moderat de bere ca fiind 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, în cazul berii cu o concentraţie de alcool de 5%.

În luna iulie 2023, Asociaţia Berarii României (ABR) a publicat datele despre piaţa berii din România pentru primele cinci luni ale anului.

Statistica efectuată de ABR arată că piaţa berii din România a scăzut cu 9% faţă de acelaşi interval din 2022. Printre cauze, sunt citate scăderea puterii de cumpărare, creşterea costurilor de producţie, dar şi temperaturile sub media perioadei de început de vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.