Prefectul se implică în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din județ

În urma sesizărilor venite din partea cetățenilor din județ la Instituția Prefectului județul Satu Mare, legate de situația câinilor fără stăpân, prefectul Radu Roca a convocat azi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Grupului de Acțiune Locală Sud-Vest (GAL) , Directiei Sanitară Veterinară si pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, a Poliției Animalele, Gărzii de Mediu Satu Mare , Agenției de Mediu Satu Mare și Consiliului județean.

Prefectul Radu Roca a propus un program prin care cu sprijinul Grupului de Acțiune Locală (GAL) să fie construit, la început, un adăpost pentru câinii fără stăpân în zona Carei-Tășnad.

Primarul orașului Tășnad, Adrian Farcău s-a arătat deschis la o astfel de colaborare și a propus în plus ca pe lângă înființarea unui adăpost, tot cu finanțare prin GAL zona Tășnad-Carei să fie achiziționată o autospecială cu care să se facă sterilizări și microcipări direct în teritoriu și a amintit că și-ar dori un cadru legal prin care și Poliția Locală, sau o persoană împuternicită de către primar, să primească atribuții și drept de control în gospodării pentru verificarea microcipării câinilor.

”Există posibilitatea ca în programul de finanțare 2024-2027 să poată fi accesate fonduri de până la 200000 de euro pentru realizarea acestui adăpost. Condiția reprezentanților GAL zona Tășnad-Carei este ca la nivel de UAT-uri să se înființeze o Asociație de Dezvoltare Intercomunitara ( ADI) cu această destinație și să se asigure apoi sursele de finanțare pentru aceste servicii . Urmează ca la începutul lunii viitoare să fie convocată o Adunare Generală pe regiunea Grupului de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare pentru a li se explica primarilor beneficiile înființării acestor adăposturi. Sunt convins că printr-o colaborare bună și un efort comun la nivel de primării vom putea rezolva această problemă”- prefect Radu Roca.

Un Comentariu la "Prefectul se implică în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din județ"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.