Ministerul Finanţelor – La nivel local dispare funcţia de şef de birou !

Ministerul Finanțelor a anunțat miercuri setul de măsuri privind structurile organizatorice autorități publice și locale. La nivel local, spune că dispare funcția de șef birou.

Numărul de secretari de stat, subsecretari de stat, funcţiile asimilate de demnitate publică vor fi reduse 20%.

Totodată, se are în vedere reducerea numărului de posturi vacante din sectorul public.

Sunt în evidenţă 204.000 posturi vacante, ceea ce va avea impact şi asupra funcţiilor de conducere din sectorul public.

„Nu va mai putea funcţiona un serviciu dacă nu sunt minimum 10 persoane în subordinea şefului de serviciu, nu va mai putea funcţiona o direcţie dacă nu sunt minimum 20 de persoane în subordinea structurii şi directorului direcţiei de specialitate respectivă, nu va mai putea funcţiona o direcţie generală dacă nu sunt în minimum 40 de persoane în respectiva structură.

În felul acesta, funcţia de şef birou şi respectiv organizările şi structurile care sunt de natura birourilor şi funcţia de şef de birou se desfiinţează.

În plus, tot pe partea de funcţii de conducere, reducerea procentului de 12% la 8% din numărul total de posturi existente la un nivelul unei autorităţii publice centrale sau locale, înseamnă o reducere a şefimii cu 30%.

Asta ar trebui să aibă impact nu numai pe cheltuielile de personal, ci şi în procesul de deservire a oamenilor.

Trebuie să ne orientăm mai bine spre ceea ce înseamnă deservire a populaţiei, să debirocratizăm aceste structuri care deservesc oamenii”, a explicat Boloş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.