Măsuri anunțate de Guvern: fără indemnizația de vacanță pentru unii bugetari

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat miercuri lista măsurilor avute în vedere de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Alături de eliminarea unor posturi, comasări de instituții cu aceleași atribuții și sporuri reduse, sunt amintite și o serie de facilități limitate pentru angajații din sistemul public.

Sporurile nu vor mai putea depăși salariile de bază, a spus Boloș, iar indemnizația de vacanță se elimină.

”Pentru sectorul public, se elimină indemnizația de vacanță, rămâne doar voucherul de vacanță, dar se limitează cuantumul până la care se acordă, la sub 10.000 de lei brut (pentru salariați cu venit sub 10.000 lei brut – n.r.), pe lângă sporuri. Încercăm să limităm la plafonul acesta de 10.000 de lei. Voucherul de vacanță costă statul român 1,8 miliarde lei.

Indemnizația de hrană (cu excepția sectorului apărării și ordinii publice) costă statul român 3 miliarde de lei și se acordă fără limită și plafon. Nu este normal ca unui funcționar cu venit de 30.000 de lei să-i mai acorzi și indemnizație de hrană, trebuie să avem o administrare chibzuită a banilor”, a declarat ministrul Finanțelor.

Vezi VIDEO: Ordonanță de urgență cu peste 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Declarații Ciolacu și Boloș

Acesta a anunțat și alte limitări de cheltuieli.

Plafon la cheltuieli cu telefonia mobilă:

500 de lei achiziție aparat de telefonuie mobilă, abonament lunar maxim 50 de lei pe lună.

”Ce e peste, plătește funcționarul public, dacă dorește acest confort de a vorbi pe banii oamenilor”, a precizat Boloș.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.