Economiile vor fi folosite pentru modernizarea drumurilor județene

 

Consiliul Județean Satu Mare utilizează fonduri UE pentru a efectua lucrări de reconstrucție pe o porțiune de 38 de kilometri din drumul județean 108R, de la Beltiug-Dobra-Hurezu Mare-Corund-Bogdand-Hodod, până la granița cu județul Sălaj.

După calculele suplimentare de corecție a prețurilor, datorate modificărilor legislative și plăților efectuate înainte de semnarea contractului de finanțare, au fost înregistrate economii la nivelul bugetului proiectului, economii constând în diferența dintre valoarea estimată a procedurilor de achiziție și valoarea atribuită.

Cu aprobarea Consiliului Județean Satu Mare, a Ministerului Dezvoltării și a Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, economiile vor fi folosite pentru modernizarea unui tronson de 2 km din drumul județean 196 și DJ 108P, în zona Supuru de Jos.

Contractul a fost semnat astăzi de vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Lenuța Cornea, și reprezentanții Drum Construct, societate care va realiza construcția. Valoarea contractului este de 10.534.778 lei (fără TVA), iar termenul de execuție a lucrărilor este de 9 luni.

Modernizarea acestei secțiuni de drum nu numai că va îmbunătăți semnificativ accesibilitatea zonei, dar va asigura și continuitatea drumului județean 196 de la Corond – Bogdand – Hodod, până la granița cu județul Sălaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.