Astăzi este “ziua de naştere” al SMURD Satu Mare

Astazi, 30 iulie, se împlinesc 15 ani de la semnarea Protocolului privind acordarea asistenței medicale de urgență în județul nostru de către: Inspectoratul pentru Situatii de Urgență „Someș”, Serviciul de Ambulanță Județean, Spitalul Județean de Urgență și Unitatea de Primire Urgențe, în temeiul Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Gama intervențiilor la care este solicitat SMURD include toate urgențele ce pun în pericol imediat viata. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de muncă sau casnice cum ar fi căderea de la înălțime sau electrocutarea, stările de inconștiență, stopurile cardio-respiratorii, durerile toracice, insuficiențele respiratorii acute și nu în ultimul rând accidentele cu multiple victime, rolul echipajului fiind acela de a asigura o asistență de urgență calificată promptă, reducând astfel mortalitatea și rata complicațiilor.

Sătmărenii au început să cunoască “ambulanțele roșii” încă din luna septembrie a anului 2008, când cele două ambulanțe de tip B au intrat în dotarea SMURD Satu Mare.

În prezent SMURD Satu Mare dispune de 62 de paramedici la Detașamentul de pompieri Satu Mare, 60 de paramedici la Detașamentul de pompieri Carei, respectiv 67 la Secția de pompieri Negrești Oaș care au urmat cursuri de pregătire în domeniu și care lucreaza pe cele 6 ambulanțe, fiind astfel la dispozitia sătmărenilor în fiecare zi.

Până în momentul de față acest serviciu a participat la un total de 64413 intervenții.

Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Satu Mare dorește să fie un sprijin pentru sătmăreni, să completeze serviciile medicale deja existente și să ofere o nouă dimensiune noțiunii de paramedic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.