Locul 4 pentru Popovici, la Campionatul Mondial

Înotătorul David Popovici a reușit marți locul 4 în proba de 200 metri liber de la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka. Plecat favorit, românul a întors primul la toate intermediarele, dar a pierdut ritmul pe ultimii 50 de metri. Proba a fost câștigată de Mathew Richards.

Sportivul de 18 ani a făcut o cursă de excepție pe primele 3 lungimi de bazi și a întors primul la toate cele trei intermediare.

După 150 de metri, Popovici a avut aproape o lungime de corp avans, însă nu a reușit să mențină ritmul, fiind depășit pe ultimele zeci de metri de trei adversari.

„Nu sunt necăjit, supărat. Pur și simplu am înțeles ce s-a întâmplat şi să lucrăm către asta, să facem mai bine. Mulțumesc pentru că mă ascultați și să știți că ăsta e sportul. Oricine care a făcut sport vreodată ştie că nu ai cum să câștigi întotdeauna; şi, atunci când nu câștigi, ai ceva de învățat mult mai valoros. Când câștigi, doar câștigi, poate fi plictisitor să câștigi pe bandă rulantă. E important să ai și momente din astea.” a declarat, la finalul cursei, David Popovici, pentru Radio România Actualități.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.