Trucul care oprește bananele să se strice

Cu toții am constatat că, mult mai repede decât alte fructe, bananele trec de la galben la maroniu și nu mai sunt bune de mâncat. Există o explicație: ca și în cazul unor fructe, precum avocado, afine și mere, bananele produc un gaz numit etilenă pe măsură ce se coc.

Acest gaz provine dintr-un hormon vegetal natural, aflat în interiorul fructului, iar sarcina sa este de a regla dezvoltarea și creșterea fructelor.

Când o banană este gata să se coacă, producția sa de etilenă crește, determinând-o să treacă de la verde la maroniu. Vestea bună este că există un truc care va ajuta ca bananele să nu se strice prea repede.

Pe lângă faptul că sunt hrănitoare, bananele sunt ieftine, un motiv în plus pentru a le introduce în alimentația de zi cu zi. Beneficiile bananei includ reducerea riscului de cancer și astm, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății inimii.

Dacă doriți ca bananele să fie cât mai proaspete, iată ce ar fi bine să faceți:

Atârnați-le! Depozitarea lor în acest fel previne înnegrirea. De asemenea, bananele pot fi congelate, iar aceasta este o modalitate bună de a le folosi în smoothie-uri. Asigurați-vă că le lăsați să se decongeleze la temperatura camerei, înainte de a încerca să îndepărtați coaja. În cazul în care intenționați să le mâncați în câteva zile, puneți-le în frigider. Ca și înfășurarea tulpinilor, acest lucru va încetini procesul de coacere prin temperatura mai rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.