Caniculă în toată Europa

Spania, Grecia şi Italia erau străbătute de un val de căldură extremă, care urmează să dureze alte două săptămâni, din cauza unui ciclon care provine din Sahara, denumit „Cerberus” de către Societatea Meteorologică italiană, din cauza căruia temperatura la sol a atins în Spania 60°C, relatează BFMTV, potrivit news.ro.

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) preconizează un val de căldură în toată zona mediteraneeană, cu temperaturi maxime care depăşeşsc 40°C.

Spania este deosebit de afectată de această caniculă. La începutul săptămânii, un vârf de 45°C a fost atins la Loja,  în Andaluzia.

Joi s-au înregistrat 41°C la Sevilla şi Cordoba. Marţi, temperatura la nivelul solului a depăşit 60°C în Extremadura, o regiune situată în sud-estul Spaniei, potrivit Observatorului european Copernicus.

Zece oraşe, inclusiv Roma şi Florenţa, au fost plasate în alertă de caniculă. Luni, canicula extremă a ucis o persoană în Italia, un muncitor în vârstă de 44 de ani, care muncea la 40°C la Lodi, în apropiere de Milano, care şi-a pierdut cunoştinţa.

În 2022, canicula a ucis, în Europa, 61.672 de oameni, inclusiv 4.807 în Franţa. ONU a anunţat luni că lumea a înregistrat, la începutul lui iulie, cea mai cladă săptămână înregistrată vreodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.