Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care provoacă accidente mortale

Legea prin care şoferii depistaţi la volan băuţi, drogați sau fără permis, care provoacă accidente mortale vor face închisoare a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Este vorba despre Legea”Anastasia”, dedicată memoriei Anastasiei, fetiţa care în 2022, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis, într-o goană nebună prin localitate”, potrivit inițiatorului actului normativ, senatorul Robert Cazanciuc.

Legea a fost adoptată de Parlament, prin vot final la Camera Deputaților, în 28 iunie. A fost promulgată vineri, 7 iulie.

Articol unic. – La articolul 91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 510 din 24 iulie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (31) cu următorul cuprins:

  • „(31) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3) dacă acestea au fost săvârşite în condiţiile art. 335 sau 336.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.