Delegaţie germană, în judeţul Satu Mare

„Toți suntem europeni convinși! O Uniune Europeană va fi puternică doar atunci când cetățenii acesteia vor avea condiții de viață egale!”, a subliniat prefectul județului Ostalbkreis din Germania, dr. Joachim Bläse cu ocazia vizitei delegației oficiale din județul Satu Mare.

Delegația condusă de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Csaba Pataki, a luat parte la marcarea aniversării a 50 de ani de existență, în actuala configurație administrativ – teritorială, a județului înfrățit Ostalb, fiind prima vizită după restricțiile cauzate de pandemie, pentru a intensifica și mai mult parteneriatul existent.

Din delegație au mai făcut parte: vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare – Lenuța Cornea, consilierii județeni – Camelia Pacz și Robert Laszlo, din partea Consiliul local al municipiului Satu Mare – Ottilia Szejke, precum și consilierii responsabili cu relațiile internaționale – Lacrima Istrăuan și Marta Kinal.

Programul delegației a fost strâns legat de domeniile în care cele două județe colaborează prin crearea unor grupuri de lucru comune: sănătate, educație, turism și managementul deșeurilor.

Președintele Consiliul Județean Satu Mare, Csaba Pataki, a subliniat că această vizită a avut un impact deosebit în vederea stabilirii următoarelor direcții principale în colaborarea cu județul înfrățit și în realizarea unor investiții importante pentru viitorul comunității noastre.

La compania Geo Data din Westhausen s-au purtat discuții despre digitalizarea instituțiilor și UAT-urilor din județ; domnul Prof. Dr. Ralf von Baer a prezentat cele mai noi facultăți de la Universitatea din Aalen: Digital Health Management și Physician Assistant și a fost stabilită o cooperare comună în domeniul învățământului profesional și dual cu școlile profesionale din județul Ostalb. De asemenea, s-a stabilit organizarea unui schimb de experiențe între cadrele medicale din cele două județe și a fost subliniată importanța creării unui centru de experimente tehnice pentru elevi pe modelul văzut la Explorinho din Aalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.