Sfaturi de la conducerea CN “Ioan Slavici” pentru completarea fișei de admitere la liceu

“Stimați părinți ai absolvenților clasei a VIII-a,

În vederea completării fișei de admitere pentru liceu, vă transmitem câteva precizări, sfaturi din experiența dobândită de-a lungul anilor:

❗️Completarea opțiunilor pe fișa de admitere: treceți pe primele locuri opțiunile pe care le doriți cel mai mult, chiar dacă nu sunteți siguri că media va permite intrarea la aceste opțiuni. Nu va constitui un dezavantaj. Continuați cu opțiuni care v-ar plăcea, apoi opțiuni la care nu v-ar deranja repartizarea. Încheiați cu opțiunile cele mai puțin dorite, dar pe care trebuie să le completați pe fișă, pentru siguranță. Este preferabil să intri la un liceu pe care îl dorești mai puțin, decât să nu intri deloc.
Nu completați o opțiune nedorită înaintea unei opțiuni dorite, nu vă aduce niciun beneficiu! Prima opțiune este și prima luată în considerare.

❗️Țineți cont de mediile de admitere din anul precedent pentru a calcula șansele de intrare la fiecare dintre opțiunile exprimate pe specializări, dar luați în considerare și fluctuația mediilor de la Evaluarea Națională, de la an la an.

❗️Completarea unui număr mare de opțiuni pe fișa de admitere nu poate dăuna în nici un fel, dar un număr prea mic de opțiuni poate diminua serios șansele de a fi admis! Nu există un număr minim de opțiuni care trebuie completate pe fișă: important este ca acest număr să fie suficient de mare ca să permită repartizarea într-un liceu dorit, la specializarea cea mai râvnită dintre variantele posibile.

❗️Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul diferite, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opțiuni pe fișă! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opțiuni să fie mult mai mare decât în anii precedenți, la fel cum este posibil să fie mai mică. Mediile ultimilor admiși în anii trecuți trebuie luate în calcul doar cu caracter orientativ.

❗️Pentru completarea fișei de opțiuni, pregătiți în prealabil o ciornă pe care consemnați codul aferent școlii și specializării dorite. Atenție: ordinea opțiunilor se completează pe orizontală, nu pe verticală! De pe ciornă veți dicta informațiile necesare înscrierii. La final, se va imprima o fișă-martor pentru elev, așa încât toate informațiile pot fi verificate încă o dată cu atenție la detalii.

❗️În concluzie, algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere și apoi după opțiuni, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai mare medie. Pentru fiecare elev, se caută prima opțiune de pe listă unde mai sunt locuri libere și elevul este repartizat la acea opțiune.

ACORDAȚI ATENȚIE!
✓ înscrierii unui număr suficient de opțiuni în fișa de înscriere;
✓ criteriilor de repartizare: primul criteriu de repartizare îl constituie media de admitere, iar cel de-al doilea îl reprezintă opțiunea;
✓ ordinii înscrierii opțiunilor, de la cea mai dorită opțiune spre cea mai puțin dorită opțiune.

❤️ Stimați părinți CeNeISti, mulțumiri pentru anii în care ne-ați primit să fim parte din viața voastră și un cald îndemn: Rămâneți cu noi!

Absolvenților noștri, un gând cald, însoțitor: Să înceapă vacanța!🎈🎊🏖️🌞📖🎓” este mesajul transmis de reprezentanții Colegiului Național “Ioan Slavici” din Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.