Piața crypto în creștere

“Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede majore au crescut semnificativ anul acesta datorită unei varietăți de factori surprinzători.

Prețul Bitcoin s-a dublat de la minimele din 2022, ajungând la peste 30.000 de dolari per Bitcoin și împingând prețul altor monede din top zece, cum ar fi BNB, XRP, Cardano, Dogecoin și Solana. Această creștere a adăugat 300 de miliarde de dolari la valoarea totală a pieței acest an.

Acum, cel mai mare manager de active din lume, BlackRock, care gestionează aproximativ 10 trilioane de dolari în numele clienților, a declanșat o avalanșă de cereri pentru fonduri de investiții tranzacționate pe bursă (ETF) în SUA, care în total se ridică la 27 de trilioane de dolari în active sub administrare.

‘Multe dintre cele mai mari instituții financiare din SUA lucrează activ pentru a oferi acces la Bitcoin și mai mult’, a postat pe Twitter Meltem Demirors, directorul de strategie al CoinShares, alături de o listă de instituții financiare, inclusiv Fidelity, JPMorgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, BNY Mellon, Invesco și Bank of America.

Fidelity este cel mai recent gigant financiar care intră în cursa pentru a fi primul pe piață cu un ETF Bitcoin spot complet dezvoltat, joi redepunând documentele la Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimburi (SEC) pentru așa-numitul Wise Origin Bitcoin Trust pe care l-a propus inițial în 2021.

‘Piețele cripto s-au bucurat de încă o săptămână pozitivă, cu Bitcoin stabilizându-se în apropierea vârfului său de 30.000 de dolari’, a declarat Rachel Lin, fondatoarea SynFutures, o platformă de derivate descentralizate.

‘Performanța Bitcoin în comparație cu restul pieței cripto s-a întărit, fără semne de inversare. Între timp, altcoins a văzut câștiguri modeste săptămâna trecută, urmate de o retragere mai semnificativă săptămâna aceasta. Bitcoin se tranzacționează în apropierea maximelor sale pe termen mediu, în timp ce capitalizările de piață ale majorității altcoins sunt cu aproximativ 20% mai mici. Monede majore ca Solana, Polygon, Polkadot și Algorand încă nu și-au recâștigat nivelurile din mai.’

Lin a indicat datele derivate care arătau o activitate de tranzacționare crescută, cu interesul deschis al Bitcoin atingând 16 miliarde de dolari. Interesul deschis pentru opțiuni indică 66% apeluri la 34% puneri, cu cel mai semnificativ interes la nivelurile de apel 35.000 și 32.000, acționând ca rezistență dacă Bitcoin depășește nivelul de 30.000 de dolari.

‘Dominanța Bitcoin a atins un nou maxim anual de 52%. Bitcoin pare mai puternic decât altcoins pe grafice, chiar și Ethereum, care anterior s-a ținut bine împotriva Bitcoin, este în declin’, a spus Lin, adăugând că ‘supra-performanța Bitcoin se datorează în mare parte știrilor despre ETF Bitcoin.’

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.