Manifestări dedicate Zilei Drapelului (Foto)

Slujba de sfințire a drapelului a avut loc la Catedrala ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” aceasta fiind urmată de ceremonialul militar, alocuțiuni , primirea și înălțarea Drapelului României pe catarg și un emoționant moment artistic susținut de artiști de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și de preoții Ioan Socolan, Cristian Silaghi, Florin Silaghi și Alexandru Câcău.

Mesajul prefectului Radu Roca cu ocazia Zilei Drapelului Național:

”În această zi de sărbătoare trebuie să ne amintim că cei ce și-au sacrificat viața pentru apărarea drapelului național au fost ostașii români. De aceea militarii prezenți în această zi ne-ar putea spune cel mai bine ce înseamnă drapelul , nu doar drapelul din cărțile de istorie, ci drapelul pentru care s-a luptat, drapelul ca simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare.

Consider că Ziua drapelului trebuie să fie în fiecare zi pentru că drapelul trebuie să-l purtăm în primul rând în suflet , cinstindu-l ca pe un sfânt simbol național, simbolul sub care ne regăsim cu toții atunci când se ridică pe catargul învingătorilor, la marile competiții internaționale.

În calitate de prefect al județului Satu Mare , dar și de bun român, vă îndemn pe toți să respectăm Drapelul Național al României , nu doar pentru că așa impune legea , ci mai ales pentru că prezintă însuși identitatea noastră, fiind liantul care unește toate generațiile de români. Să nu ne fie rușine să-l purtăm sau să-l arborăm pe casele noastre și veșnic în inimile noastre. Țin să le mulțumesc din suflet copiilor și dascălilor prezenți, sătmărenilor veniți la această manifestare precum și celor care s-au implicat în organizare ” -prefect Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.