Medicii amenință cu grevă generală în 27 iulie

Federația “Solidaritatea Sanitară”, care reprezintă interesele medicilor, a anunțat calendarul protestelor, greva generală fiind stabilită în 27 iulie.

“Acţiunile de protest aflate în desfăşurare vor fi continuate şi accentuate. La ora actuală Federaţia “Solidaritatea Sanitară” are în plină desfăşurare protestul numit Demisia din contractele de gărzi suplimentare (CIM-urile cu timp parţial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază), la care au aderat până în acest moment 1.128 de medici”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de federația sindicală.

Conform sursei citate, această acţiune îşi arată deja primele rezultate, mai multe spitale mari anunţând că nu vor putea acoperi gărzile din cauza acestei forme de protest. Astfel, în 29 iunie 2023 are loc lansarea unui protest inovativ şi transmiterea solicitărilor de încheiere a Acordului şi Procedurii pentru grevă, iar în 6 iulie 2023 pichetarea unităţilor sanitare din ţară.

Totodată, 12 iulie 2023 va fi organizat un nou miting naţional al angajaţilor din Sănătate în Piaţa Victoriei, în 19 iulie 2023 va avea loc greva de avertisment, iar în 27 iulie 2023 greva generală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.