Care este cea mai bună poziţie de dormit ?

Se crede că dormitul pe partea stângă are cele mai multe beneficii pentru sanatatea generală. Specialistul in nutritie Ali Ramadan a explicat că, practic, atunci „când dormim pe partea stângă, stomacul și sucurile gastrice rămân mai jos, în esofag”, ceea ce poate ajuta la reducerea arsurilor la stomac și a tulburărilor digestive.

Dormitul pe partea stângă poate ajuta fluxul de sânge între inimă, făt, uter și rinichi, eliminând în același timp presiunea asupra ficatului.

Persoanele care dorm pe o parte pot menține alinierea corectă a coloanei vertebrale, dar este mai dificil, în comparație cu dormitul pe spate, spune el.

„Cheia este să vă mențineți gâtul, coloana vertebrală și partea inferioară a spatelui într-o singură linie continuă. Pentru a realiza acest lucru, este nevoie de o pernă de înălțime medie și mai tare. Pernele pufoase nu reușesc adesea să ofere sprijinul necesar pentru cei care dorm în această poziție, iar asta duce la nealinierea coloanei vertebrale”, adaugă el.

În general, este mai bine să dormim pe partea stângă, în special persoanele care sforăie, au reflux acid, hipertensiune arterială sau tot felul de probleme digestive. Există câteva beneficii și când dormim pe partea dreaptă, în special pentru cei cu afecțiuni cardiace.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.