Toți angajații din sănătate primesc vouchere de vacanță

Ministerul Sanatatii a venit, în urma negocierilor, cu o ordonanță prin care toți angajații din sănătate să primească vouchere de vacanță decontate din bugetul de stat.

”Acordarea voucherelor de vacanță la nivelul unităților sanitare publice nu s-a efectuat în mod unitar, fapt care a generat discriminări între salariații diferitelor unități sanitare din sistemul sanitar public. Astfel, în unele unități sanitare personalul din cadrul UPU, CPU, medicii rezidenți, personalul de cercetare etc. au beneficiat de vouchere, fiind finanțați integral de la bugetul de stat, în timp ce personalul medico-sanitar, TESA, personalul de deservire etc. nu a beneficiat de acest drept, neavând aceeași sursă de finanțare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență.

Voucherele de vacanță vor fi plătite din bugetul de stat prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate. Va exista un contract distinct care va fi încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al unității sanitare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.