Permisul de conducere categoria B, valabil și pentru anumite tipuri de motociclete

 

Modificare în Codul Rutier: Șoferii care dețin permis de conducere pentru categoria vor putea circula și cu un anumit tip motociclete. Camera Deputaților a adoptat marți un proiect de lege conform căruia permisul de conducere eliberat pentru categoria B va fi valabil și în cazul  motocicletelor cu transmisie automată.

Acest proiect de lege vine în completarea Ordonanței de Urgență nr.195/2002, în vederea extinderii valabilității permisului de conducere eliberat pentru categoria B și în cazul unor anumite tipuri de motociclete.

Această extensie s-ar aplica în condițiile în care respectivul deținător de permis de conducere are minim 24 de ani împliniți, și permisul pentru categoria B i-a fost eliberat de minim 3 ani.

Deputații au exprimat 261 de voturi „pentru” și o singură „abținere”.

„După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiția ca deținătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani și permisul categoria B obținut cu cel puțin doi ani în urmă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.