Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de premier

Premierul Nicolae Ciucă a demisionat ceea ce duce la demiterea întregului Cabinet. Odată cu demisia lui Ciucă se intră în calendarul pentru învestirea Guvernului Ciolacu.

Noul Executiv ar urma să fie instalat la Palatul Victoria până la finalul acestei săptămâni. Până la învestirea noului guvern, președintele Klaus Iohannis îl va desemna în funcția de prim-ministru interimar pe Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiției.

„În urmă cu două săptămâni am ieșit în declarații comune liderii Coaliției și ne-am asumat că rotativa nu se produce pe 25 mai, ci ne continuăm resposabilitatea să închidem conflictul de muncă din Educație. (…) Prin OUG de astăzi nu am făcut nimic altceva decât să convenim toate aceste măsuri rugând sindicatele să înțeleagă faptul că este nevoie de măsuri care să fie sustenabile, care să nu fie populiste și care să reprezinte decizia politică responsabilă, atât în interes public, cât și în interesul dascălilor. Ca atare, considerat fiind că acest conflict a fost încheiat, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru al României”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Vom avea un guvern interimar, care va funcționa până în momentul în care va fi învestit noul Guvern, care sperăm să fie învestit până la finele săptămânii”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Potrivit calendarului discutat în Coaliție, guvernul condus de Marcel Ciolacu va fi învestit din Parlament până la finalul săptămânii. După demisia lui Nicolae Ciucă urmează consultări la Palatul Cotroceni, desemnarea unui premier de către președintele Klaus Iohannis, audierea miniștrilor în Parlament și votul de învestitură.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.