Profesorii care au făcut grevă vor avea salariul mai mic cu 30% în mai

Profesorii care nu și-au ținut orele în luna mai vor primi peste câteva zile salarii tăiate cu 30%. 

După 13 zile de grevă și zeci de proteste, liderii de sindicat încă nu au răspuns dacă acceptă cea mai recentă ofertă a Guvernului. Dascălii care n-au venit la catedră încep să resimtă efectele. Săptămâna viitoare vor fi plătite salariile angajaților din Educație pe luna mai, care include și primele 8 zile de grevă. Statele de plată au intrat deja în sistemul informatic și au fost trimise spre verificare inspectoratelor școlare. Și aici au apărut probleme, deoarece în mai multe școli din București pentru personalul care a făcut grevă, au fost emiși fluturași cu salariul întreg.

Desigur, veștile circulă repede în grupurile de profesori și au provocat discuții deloc colegiale cu dascălii care apar cu contractul de muncă suspendat și, evident, vor avea leafa tăiată. Situația a ajuns și la inspectorate, apoi la ministerul Educației, care a cerut anularea imediată a statelor greșite.

Ministerul precizează că salariul reprezintă contravaloarea muncii depuse și îi avertizează pe directori că răspund pentru listele de pontaj. Așadar, salariații trebuie plătiți doar dacă au venit la serviciu și au desfășurat activitățile din fișa postului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.