Ar putea intra în cartea recordurilor: A operat peste 50 de mii de pacienţi

Urologul clujean Ioan Coman, profesor universitar la catedra de Urologie a Universităţii de Medicină din Cluj-Napoca, ar putea intra în cartea recordurilor, după ce a operat peste 50 de mii de oameni, cât populaţia unui oraş.

Are patru decenii de experienţă în urologie şi de zece ani operează cu ajutorul unui robot performant.

În 1974 Ioan Coman a intrat la Facultatea de Medicină din Cluj cu media 10. A terminat studiile cu aceeaşi notă. La insistenţa profesorilor, a rămas ca asistent stagiar suplinitor la catedra de urologie. Prima intervenţie chirurgicală pe care a făcut-o în 1981 ia rămas în memorie.

”Se zicea în anumite jurnale că am operat peste 50 de mii de pacienţi şi asta ar echivala cu populaţia oraşului Mediaşi, probabil că sunt atâţia nu i-am numărat, în orice caz programul operator începe dimineaţa, se termină noaptea târziu, de obicei termin a doua zi operaţiile, nu în ziua în care încep. Acesta e farmecul profesiei noastre, nu sunt doi bolnavi la fel şi la fiecare bolnav trebuie să te pregăteşti ca pentru o nouă intrare în scenă, ca un actor care trebuie să intre în scenă, trebuie să-şi cunoască perfect rolul, să vadă dinainte, să vadă dinainte etapele operatorii”, a spus profesorul Ioan Coman.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.