Profesorii greviști nu primesc salariu. Ce mesaj au transmis reprezentanții Ministerului Educației

În ultimele zile, liderii de sindicat din educație au cerut directorilor de școli să transmită un pontaj falsificat. Mai exact, aceștia solicită ca directorii să nu precizeze zilele în care angajații au fost în grevă.

Drept răspuns la aceste instigări, reprezentanții Ministerului Educației au transmis un mesaj clar cu privire la salariile greviștilor.

Reprezentanții Ministerului Educației au transmis inspectoratelor școlare o circulară cu privire la salariile din luna mai. Potrivit legislației aflate în vigoare la debutul grevei generale, angajații care participă la astfel de manifestații nu pot beneficia de salariul aferent zilelor de protest.

„Vă rugăm să vă asigurați că drepturile salariale aferente lunii mai 2023 sunt corect calculate și în concordanță cu documentele din care rezultă atât prezența la unitatea de învățământ, cât și desfășurarea activităților prevăzute în fișa postului, conform legii. Astfel, statele de plată a salariilor se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat.

Inspectoratele școlare județene/ISMB, la validarea statelor de plată a salariilor, vor verifica respectarea întocmirii corecte a acestora de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe baza timpului efectiv lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, transmite Ministerul Educației, potrivit stiripesurse.ro.

Reprezentanții Ministerului Educației au transmis inspectoratelor școlare o circulară cu privire la salariile din luna mai. Potrivit legislației aflate în vigoare la debutul grevei generale, angajații care participă la astfel de manifestații nu pot beneficia de salariul aferent zilelor de protest.

Circulara a fost trimisă de reprezentanții Ministerului Educației în urma instigărilor liderilor de sindicat. Aceștia au cerut directorilor de școli să transmită un pontaj fals pentru luna mai. Liderii de sindicat din educație vor ca pe pontaj să nu fie precizate zilele în care angajații au fost în grevă. Ei susțin că motivul pentru care cer un astfel de lucru este că materia urmează să fie recuperată.

În mesajul transmis, reprezentanții Ministrului Educației cer directorilor unităților de învățământ și conducerii inspectoratelor școlare să ia măsuri „astfel încât validarea statelor de plată a salariilor să se facă înainte de data planificată pentru plată la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului. De asemenea, vă rugăm să vă asigurați că, la termenul legal stabilit, respectiv 14.06.2023, se va efectua plata drepturilor salariale aferente lunii mai 2023, conform prevederilor legale în vigoare”.

În circulară se precizează faptul că directorii de școli sunt cei care răspund de „corectitudinea datelor înscrise în situaţia centralizatoare privind plata salariilor prezentată la Trezoreria Statului în concordanţă cu codul de bare tipărit pe aceasta”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.