Roşiile nu se păstrează la rece ?

Roșiile sunt alimente de bază din viața de zi cu zi a românilor. Mulți dintre noi păstrăm roșiile în frigider, cu speranța că nu se strică la fel de repede. Specialiștii explică, însă, de ce nu este bine să ținem roșiile în frigider. 

Cercetătorii au explicat că roșiile, care provin din regiuni calde sau cu climă deșertică, preferă temperaturile cât mai ridicate. Când sunt expuse la temperaturi joase, schimbările chimice le alterează aroma și textura.

În mare parte, gustul lor este dat de compușii volatili. Când sunt ținute în frigider, acești compuși volatili nu se pot reproduce în mod corespunzător, iar cei deja existenți pot fi distruși. Din această cauză, roșiile nu doar că își pot pierde din gust, dar pot căpăta un gust alterat.

Experții de la  Institutul Național de Cercetări Agricole din Franța susțin, însă, că există și o excepție: roșiile coapte pot fi păstrate fără emoții în frigider câteva zile, cu pierderi minime de aromă. Aceștia recomandă ca roșiile să fie aduse la temperatura camerei înainte de a fi consumate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.